ໃນລະຫວ່າງ ວັນທີ 25-27 ກຸມພາ 2019, ສູນພັດທະນາສີມືແຮງງານແຂວງອຸດົມໄຊ ໄດ້ຈັດການທົດສອບຈົບຫຼັກສູດ ລະດັບ 1 ໃນ 3 ສາຂາ ອາຊີບຊ່າງ ຄື: ຊ່າງປຸງແຕ່ງອາຫານ ແລະການໂຮງແຮມ, ຊ່າງສ້ອມແປງ ແລະບຳລຸງຮັກສາລົດຈັກ ແລະຊ່າງຕັດຫຍິບເຄື່ອງນຸ່ງ ຢ່າງເປັນທາງການ.
ການທົດສອບຄັ້ງນີ້ ແມ່ນຢັ້ງຢືນເຖິງຜົນຂອງການຝຶກ ລະດັບ 1 ( 6 ເດືອນ) ຂອງສູນ ແລະຢັ້ງຢືນການປະເມີນການສິດສອນຂອງຄູ ແລະການທົດສອບທີ່ຄູໄດ້ສົ່ງຄວາມຮູ້, ຄວາມສາມາດ ແລະທັດສະນະຄະຕິ ຂອງຜູ່ເຂົ້າຝຶກ, ການທົດສອບໃນຄັ້ງນີ້ ມີຜູ່ມີສິດທົດສອບ 193 ຄົນ, ຍິງ 138 ຄົນ, ຫົວຂໍ້ການທົດສອບ:
1). ສາຂາ າງປຸງແຕ່ງອາຫານ ແລະການໂຮງແຮມ ທົດສອບ ໃນ 5 ຫົວຂໍ້ດັ່ງນີ້:
– ຫຍິບກະໂປງໂຕະເປັນລາຍຕາໝາກນັດ;
– ແກະສະຫຼັກດອກລັກເລ່;
– ຫຍິບກະໂທງໃບຕອງແບບເພັດສະດາ;
- ຢໍຈືນ;
– ລາບເສືອ.
2). ສາຂາ ຊ່າງສ້ອມແປງ ແລະບຳລຸງຮັກສາລົດຈັກ ທົດສອບ ໃນ 3 ຫົວຂໍ້ ດັ່ງນີ້:
– ສານດິ້ວ;
– ມ້າງ, ປະກອບລູກສູບ ແລະແຫວນສູບ.
3). ຊ່າງຕັດຫຍິບເຄື່ອງນຸ່ງ ທົດສອບ ໃນ 1ຫົວຂໍ້ : ຕັດສິ້ນຫຍິງ.
ຜ່ານການທດສອບໃຕັດຫຍິບເຄື່ອງນຸ່ງນ 3 ສາຂາມີຜູ່ໄດ້ຄະແນນດີ 50%, ກາງ 40% ແລະອ່ອນ 20%.
ໂດຍ: ວິໄລພັບ ຂັນຍາວົງ